Gregoriansk aftensang

Det er nu muligt at synge gregoriansk aftensang i det tidligere dominikanerkloster, Vor Frue Kloster, i Klosterkirken - klosterets gamle kapitelsal.

Aftensangen, vesperen, er en af de gamle tidebønner, som munkene sang i Vor Frue Kloster i Middelalderen. Denne tradition tages nu op igen - i folkekirkeligt tilsnit. Initiativtageren til det, korleder Eva Wildt Nielsen, beskriver det således:

"Her får vi tiltrængt åndelig føde, inden vi hver især kan drage hjemad til den fysiske føde eller videre ud i byen. Vi synger blandt andet fra Salmernes Bog, som var Jesu egen salmebog, og som er skøn, urgammel poesi. De gregorianske melodier, vi synger til, formedes i klostrene op gennem Middelalderen, og de er ganske enkle. Mellem sangene er der indlagt stilleperioder til nærvær, fordybelse i tekst fra Folkekirkens tekstrækker og bøn".

Aftensangen er for alle, også dem der ikke ønsker at synge med.

Gregoriansk sang er enstemmig vekselsang med enkle melodiske forløb, som får en egen dvælende, meditative karakter, lige velgørende at lytte til og at synge med på.

Aftensangen finder sted den 2. og 3. tirsdag i måneden (dog er der sommerferie i juli måned). Vi starter med introduktion og indøvning kl. 17.00-17.45, og selve aftensangen indledes med stilhed kl. 17.55 og varer til ca. 18.25.

BEMÆRK! Gregoriansk Aftensang d. 21. juni er AFLYST! I stedet holdes der aftensang d. 24. juni kl. 17 i anledning af Johannes Døberens fødselsdag.

Efter sommerferien starter vi igen tirsdag 9. august kl. 17.00.

Det er også muligt at dukke op umiddelbart efter kl. 17.45.

Man kommer ind til Klosterkirken via døren til venstre for hovedindgangen til Vor Frue Kirke.

 

Se datoerne i kalenderen.

SiteLock