Åben meditationsgruppe i Skanderborg

Svejstrupgruppen


Initiativet til at stifte foreningen Nutidig Kristen Spiritualitet kom fra medlemmer af denne gruppe. Gruppen har i årenes løb på en eksperimenterende måde arbejdet med varierende emner indenfor nutidig kristen spiritualitet. Gruppen har de seneste par år interesseret sig for centrerende bøn, men har også inddraget andre elementer af kristen meditation, kropsbøn og energiøvelser. De sidste par år har gruppen haft til huse på Himmelbjerggården med møde hver anden torsdag. Til efteråret flytter gruppen ind på Audonicon, Grønnedalsvej 14 med møde hver anden torsdag kl. 14.45-17.45 
I den forbindelse tilbyder gruppen, at nedenstående forløb åbnes for alle interesserede:


Centerlinjens fænomen og kaldets indre dynamik.

Åben meditationsgruppe i Skanderborg


I efteråret 2018 har vi en række møder, der er fokuseret på centrelinjen som fænomen. Møderne ledes af Peter Ruge, og der er tale om undervisning i et undersøgende forløb, som er åbent for alle interesserede. 


Mødernes forløb vil følge en grundrytme med indledende kort meditation, herefter undervisning og øvelse med dagens tema, og afslutning med centrerende bøn. Der vil indgå forskellige former for kropspraksis, og undervejs har vi pause med kaffe/the og snak!


Møderne finder sted på Audonicon, Grønnedalsvej 14 hver anden torsdag kl. 14.45-17.45 fra 30. august til 6. december og prisen er 50 kr. pr gang. 


Deltagelse forudsætter et rimelig fast fremmøde og ikke mindst, at man imellem møderne tager ansvar for de øvelser, som danner grundlag for den fælles undersøgelse.


Man tilmelder sig på almindelig vis på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Har man spørgsmål, kan man kontakte Peter Ruge: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
-------------------

  • Centerlinjen er et mangetydigt fænomen, som åbner til en række temaer med væsentlig betydning for vores selvoplevelse: 
  • Indfoldet bevidsthed og forankring for en dybereliggende identitet, som er knyttet til oplevelse af kald og af livsmening
  • Balancering af polariteten mellem højre-venstre side – eller mandlig-kvindelig holdning – og derfor forankring af en stabil vågenhed og indre rettethed. 
  • Integration af de forskellige livsformer i vores eksistens: instinkt, følelse, mental opmærksomhed og ånd – i og med at den forbinder ”oppe” og ”nede”. 
  • Vertikal samling – klarhed, vågenhed og indre myndighed

Vi vil arbejde med en række af øvelser – primært fra Bob Moores undervisning – og med dem som støtte søge at danne et fælles sprog for den erfaring, som centerlinjefænomenet åbner til. 

***