At danse mysteriet

Kollektiv fordybelse i kreativ dans

  • Tidspunkt: Torsdag 11. april 18.30 - 21.30
  • Sted:  Center for Sind og Krop, Frederiksgade 74A, Århus C
  • Ved Ina Eskildsen og Morten Pedersen
  • Pris: Medlemmer kr. 50. Ikke-medlemmer kr. 100.
  • Tilmelding: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vi skal kollektivt i en cirkel fordybe os i en myte, der relaterer til påsken. Alle kan være med – det eneste du behøver er nysgerrighed, respekt og en smule mod til at åbne mod det ukendte.
Denne form for dans er en subtil og dog kraftfuld praksis, som lader os træde ind i et rum af kropsligt nærvær og åbne opmærksomheden mod sanselighed og bevægelse. Vi kan herigennem
forbinde mørke og lyse sider i os selv; forbinde os som menneske med fællesskabet og forbinde dette fællesskab med myten. Uden denne forbundethed kan vi ikke omfavne eksistensens paradokser.

Vi danser ud fra kroppens iboende erfaring - det er gennem kroppen at vi sanser, oplever og føler. Dansen findes allerede i kroppen, vi skal ikke finde på eller være dygtige - vores dans består i at give slip, modtage og dele. Det handler ikke om, hvordan vi bliver set på eller opfattet af andre, dansen handler om at være i kontakt med sig selv og udtrykke sig gennem bevægelse.
Dette er altså en anden vej end det meditative og sproglige, som vi ofte bruger når vi beskæftiger os med disse tematikker.

Du behøver ikke kendskab eller særlige forudsætninger for at være med, vi er vant til at føre folk sikkert igennem forløbet. Tag eventuelt løst tøj og indesko med.