"Der findes en kroppen iboende religiøsitet, som ikke forekommer i den kirkelige fromhedskultur.", siger den tyske benediktiner og zen-mester Willigis Jäger, og  han fortsætter: "Den burde forekomme der, og derfor spørger jeg mig selv, hvorledes kan et kristent trosliv beriges med en kropslig komponent.” 

Stilhedsretræte 30. september - 7. oktober på Nygård

Naturen omkring Nygård – haven, skoven og havet - giver optimale vilkår for at falde til ro og kunne give slip ind i den åbenhed, der kalder det hellige nær.

Nygård ligger på Als – frit og smukt i Nørreskoven med udsigt over Lillebælt.

***

Retræteledelse: Peter Ruge er sognepræst og retræteleder, og har træning i ”centrerende bøn” fra flere ophold i USA.

Sted: ”Nygård” på Als. Nørreskovvej 41. www.nygaard-als.dk/

Tid: Søndag 30. september kl. 18 til søndag 7. oktober kl. 14

Overnatning på eneværelse.

Max 11 deltagere

Pris: 3400 kr. - studerende 2500 kr. - medlemmer 3300 kr.

Betaling: senest 1. september - efter modtaget kvitering på optagelse - på konto 6112-9042789666.

Tilmelding: inden 1. september til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Stilhedsretræte 4. - 10. juni på Nygård

Stilhedens perspektiv er vidde – himmelens vidde og sindets vidde. Paradoksalt er denne uendelighed fortættet i ét punkt – i et nu – som en dør til evigheden. Stilhedens vej som bøn eller meditation er en stadig afspænding af bevidsthedens indhold. Et afkald på de tanker og formdannelser som holder opmærksomheden bundet til fortid og fremtid – og et fald ind mod nuets dør – i en bøn om at den må åbne til bevidsthedens vidde – til Gud.

Bob Moores undervisning og nutidig kristen spiritualitet

Lørdag lørdag 10. marts og 21. april 2018 v. psykolog Vagn Palle Rasch og præst Peter Ruge

Vi vil i denne meditationsgruppe undersøge mulighederne for at forbinde klassisk kristendom med den forståelse af menneske og spiritualitet, som ligger til grund for Bob Moores undervisning

Bob Moore forstod sit arbejde i forlængelse af kristusimpulsen – som både en levende bevidsthed og som en kilde for healing. Men pegede samtidig, at mennesker er født med forskellig spirituel orientering, som kun kan modtages og virke i frihed.

De mange øvelser og praksisformer, som han videregav gennem årene sigtede grundlæggende på at skabe så meget balance og centrering i et menneske, at ånd eller højere bevidsthed kunne få lov at virke. For på denne måde bliver vi i stand til at bruge vores tanker og følelser i tjeneste for helhedens perspektiv.

Vi vil på møderne 6. marts og 14. maj kl. 15.30-21.00 i Ugerløse Kirke undersøge, hvordan vi i det kristne taler om ånd og om samvirket mellem Gud og menneske igennem kønnets og kroppens billedsprog.

Kønnet – dvs. forskellen på det mandlige og det kvindelige – taler om to grundlæggende forskellige måder at være i verden på, og kroppen taler i sin sammensathed af forskellige lemmer om et mangfoldigt fællesskab af forskellige livsformer. Vi vil undersøge den forestilling, at vi ved at gøre os rummelige for mangfoldigheden i vores eget liv åbner for ånd og for en erfaring af balance og mere stabil identitet.

Med øvelser og indre opmærksomhed vil vi undersøge, hvordan vi kan stille os rummeligt for os selv, sådan at ånd bliver en mere naturlig del af vores daglige virkelighed, og sådan at både kønnet og kroppen bliver mere levende og vågen.

Disse to gange går videre med forårets tema, men nye deltagere kan sagtens koble sig på. Nærmere oplysninger på www.ugerloesekirke.dk. Tilmelding til sognerpræst Sara Mikaelsson på mail: sym@km.

***

 

Nygård 13. - 15. april

Åndelig dannelse er det fænomen, at man erfarer Ånd som en levende og virkende kraft i sit liv og i sin bevidsthed.

I denne tid og kultur er vi opdraget til, at mene at jeg-identiten er det vigtigste, og er den naturlige herre i ens liv, - og at vi som myndige voksne danner os selv. Forestillingen om åndelig dannelse åbner for den forestilling, at vores liv dybest set ikke tilhører jeget. For jeget er jo en konstruktion, der opstår i de første leveår.

Måske er det snarere sådan, at livet tilhører Ånden som en bevidsthed, der er til stede fra før fødslen. Ånd er i denne forståelse bærer af kald og mening, og af den værdighed, som ikke lader sig anfægte.

Vi vil på denne retræte i fællesskab spørge ind til denne erfaring af åndens dannede magt, og vi vil gennem indre øvelser, centrerende bøn og hjertets opmærksomhed skærpe sans og lydhørhed for Åndens dannede impuls i vores liv.

Retrætelederen, Peter Ruge, er sognepræst og retræteleder, og har træning i centrerende bøn fra flere ophold i USA.

Stilhedsretræte i Skovhuset 4.-6. maj 2018

Retrætens rytme er struktureret af fælles perioder med Centrerende Bøn. Der gives instruktion efter behov, så retræten er egnet for både begyndere og erfarne i Centrerende Bøn.

Skovhuset ligger naturskønt i Gudenådalen, og der vil blive god tid til at nyde naturen. Vi holder stilhed fra fredag aften til søndag formiddag.

Alle får enkeltværelse, kosten er fortrinsvis økologisk og vegetarisk.

Retræten tilrettelægges af Elisabeth Staal Jensen, tlf 5150 5769. 

Adressen er Gudenåvej 19, Sdr. Vissing. Læs mere på www.retraetehus.dk

Ankomst fredag 16-17, afrejse søndag kl 14.

Tilmelding senest 10.4. på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Betaling efter bekræftelse på tilmelding senest 30.4. til 6112-9042789666

Pris 1000 kr for medlemmer af Nutidig Kristen Spiritualitet, 1100 for andre.

*****

 

SiteLock