Den voksnes tilegnelse af dåben

”Kristus er altid ved vor side og inden i os”(Martin Luther)

Søndag aften d. 7. oktober - onsdag middag d. 10. oktober

Vi vil på disse retrætedage lade hjertets opmærksomhed være den fælles basis for dagenes rytme af andagter og fordybelsesperioder.

Vi vil tillige søge at væve denne mere afspændte prægning af opmærksomheden ind i dagenes gøremål, i vandringer, samtaler og måltider.

Stilleretræte til forberedelsen af juletiden

22. - 25. november 2018

”Mit hjerte altid vanker i Jesu føderum…” Sådan digtede Brorson i 1732.

 

Det er vist ikke så svært at bruge sin fantasi og kreativitet til at forestille sig hvordan ens eget hjerte bevæger sig ind i Jesu føderum, dvs. ind i stalden i Betlehem. Men salmen kender også den omvendte bevægelse: Ikke kun at jeg bevæger med hen til Kristi føderum, men også at Kristus bliver født i mit hjerte. Dvs. at mit hjerte bliver et føderum for Kristus.

I vers 9 digter Brorson: 

"Ak, kom! jeg vil oplukke

mit hjerte, sjæl og sind

med tusind længselssukke,

kom, Jesus, dog herind!

Det er ej fremmed bolig,

du har den selv jo købt,

så skal du blive trolig

udi mit hjerte svøbt.”

Vi vil på retræten undersøge, om og hvordan det kunne være muligt, at stille sig sådan i sit hjerte, at det både kan møde Kristus i hans føderum og selv blive et sted, hvor Kristus kan og vil fødes. Vi vil lægge særlig opmærksomhed til hjertet både under bøn, stilhed og bibellæsning. Der er også mulighed for samtale/åndelig vejledning undervejs.

Retrætedage om vågenhed og søvn

De fleste af os lever umiddelbart i en forestilling om at være vågne og nærværende.

Det svarer til den almindelige virkelighed, som vi er fælles om. Og alligevel har vel de fleste af os også en drøm om, at der kunne findes mere vågenhed, mere nærvær og mere virkelighed – blot et andet sted end hvor jeg er nu. Realistisk set er det også muligt at bygge denne anelse på enkeltstående meget intense erfaringer f.eks. fra barndom.

Så måske er vi mere drømmende og sovende, end vi har lyst at gøre os klart.

Stilhedsretræte i Skovhuset 14.-16.sept 2018

Retræten er struktureret af perioder med Centrerende Bøn og andre praksisformer, som ifølge Cynthia Bourgeaults principper for “Wisdom School” gavner udviklingen hen imod mindre jeg og mere ånd. Bl.a. lectio divina, kropsbøn og meditativ sang.

Der gives instruktion efter behov, så retræten er egnet både for begyndere og mere erfarne.

 "Der findes en kroppen iboende religiøsitet, som ikke forekommer i den kirkelige fromhedskultur.", siger den tyske benediktiner og zen-mester Willigis Jäger, og  han fortsætter: "Den burde forekomme der, og derfor spørger jeg mig selv, hvorledes kan et kristent trosliv beriges med en kropslig komponent.” 

Stilhedsretræte 30. september - 7. oktober på Nygård (Fuldtegnet - der er oprettet venteliste)

Naturen omkring Nygård – haven, skoven og havet - giver optimale vilkår for at falde til ro og kunne give slip ind i den åbenhed, der kalder det hellige nær.

Nygård ligger på Als – frit og smukt i Nørreskoven med udsigt over Lillebælt.

***

Retræteledelse: Peter Ruge er sognepræst og retræteleder, og har træning i ”centrerende bøn” fra flere ophold i USA.

Sted: ”Nygård” på Als. Nørreskovvej 41. www.nygaard-als.dk/

Tid: Søndag 30. september kl. 18 til søndag 7. oktober kl. 14

Overnatning på eneværelse.

Max 11 deltagere

Pris: 3400 kr. - studerende 2500 kr. - medlemmer 3300 kr.

Betaling: senest 1. september - efter modtaget kvitering på optagelse - på konto 6112-9042789666.

Tilmelding: inden 1. september til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

***

Ved tilmeldingen accepterer du, at vi gemmer dine personlige oplysninger, så længe som det er nødvendigt for gennemførelsen af kurset/retræten.
Du kan til hver en tid få oplyst, hvilke oplysninger vi har gemt om dig, og kan om ønsket få dem slettet med omgående virkning.

 

SiteLock